06.02.2015 01:02

FIPRESCI 90. yılına Türk şirketin tasarımıyla giriyor

Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu FIPRESCI’nin websitesi sinema alanında çalışanlara ve sinemaseverlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yenilendi. İstanbul merkezli dijital ajans Mingus’un imzasını taşıyan, tablet ve telefonlara uyumlu yeni tasarımıyla dikkat çeken www.fipresci.com ‘da 1000 civarında film, sinemacı ve film festivaliyle ilişkili 1000’den fazla yazı yer alıyor.

Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu – FIPRESCI kuruluşunun 90. yılında sinema dünyasına yeniliklerle açılmaya hazırlanıyor. Federasyonun resmi websitesiwww.fipresci.com İstanbul merkezli dijital ajans Mingus tarafından yenilendi. Mingus’un kurucusu Berk Özler’in imzasını taşıyan yeni tasarım aracılığıyla FIPRESCI zengin içeriğini öne çıkarmakla kalmadı, siteyi görsel açıdan daha cazip, kullanıcıların aradıkları bilgiye erişimlerini ise daha hızlı hale getirdi. Berk Özler, kendi de bir sinefil olduğu içinwww.fipresci.org ‘u dünya çapında bütün sinemaseverler için bir referans kaynağı olarak tasarladığını belirtiyor.

Navigasyon ve veritabanı geliştirildi
FIPRESCI websitesinin veritabanı ve navigasyonu, sinema sanatına film eleştirisi üzerinden bir geçit oluşturacak şekilde geliştirildi. Dünyanın dört bir yanından kullanıcılar basit bir aramayla diledikleri yazıya ve FIPRESCI Ödülleri hakkında bilgiye erişebilecek, birçok film festivalinin bağlantılarını bulabilecek. Ayrıca, sitenin üyelere ayrılan bölümü binlerce film eleştirmeninin FIPRESCI faaliyetlerine daha etkin biçimde katılımlarını, birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayacak şekilde donatıldı.

Arşiv revize edildi ve genişletildi
FIPRESCI Ödülleri 1946 yılından (ilk ödül 1. Cannes Film Festivali) bu yana veriliyor. Bugüne dek 924 film, 784 festival, 1796 festival raporu, 2070 kişiyle ilişkili veri siteye yüklendi. FIPRESCI kullanıcı taleplerini karşılamak ve içeriğini desteklemek için websitesini geliştirmeye devam edecek. Ödüller ve festival raporları düzenli olarak siteye yüklenecek. Bu sayede FIPRESCI dünya çapında sinema profesyonellerine ve sinemaseverlere doğru ve yeni bilgi sağlamak için çalışmaya devam edecek.

Mobil uyumluluk
Akıllı telefonlar ve tabletler, gündelik hayatımızda git gide daha fazla yer kaplıyor ve böylece kullanıcıların websitelerini görüntüleme ortamları da çeşitleniyor. Bu nedenle Mingus yenilenmiş FIPRESCI websitesinde ileri teknolojili mobil navigasyon ve otomatik sayfa tasarımı ayarıyla kullanıcının ortamına uyumlu tepki veren bir tasarım tercih etti. 

Yeni tasarımı görüntülemek için www.fipresci.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

« Önceki Haberi Oku  | Sonraki Haberi Oku »

 

* Bu sayfada yeralan haber Antrakt Sinema Haber Ajansı tarafından yayınlanmıştır. İçerik tamamen özgündür. İzinsiz kopyalanamaz.

Ana Sayfa | Film Arşivi | Gelecek Program | Haberler | Gişe Raporu | Köşe Yazıları

Mesafeli Satış Sözleşmesi | Teslimat ve İade Şartları | Gizlilik Politikası

© Antrakt Sinema Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır