Haftanın Yeni Filmleri 06.05.2016  (Dünyadaki ilk ticari vizyonu: 06.05.2016 - Türkiye)

» Sinemalar ve Seanslar
 

Çağıl Nurhak Aydoğdu
 

 

Yarım
Yarım
The Half
Senaryosu Özge Aras ve Çağıl Nurhak Aydoğdu tarafından yazılan; birbirini iyilik, güzellik ve saflıkla tamamlamaya çalışan iki insanın hayatını anlatan Film 6 mayıs’ta da vizyona giriyor. Bir Olma Mücadelesi… Öyle hikayeler vardır ki, bir adım atsanız içinde olacaksınız gibi gerçek... Öyle insanlar vardır ki; hem seversiniz onları, hem korkarsınız onlar gibi olmaktan... İşte ''Yarım'' böyle gerçek bir dünyada, böyle zor ''iki hayatın bir olma'' mücadelesini anlatıyor. Fidan 15 yaşında çobanlık yapan bir köy kızıdır. Babası ve iki kardeşiyle birlikte Doğu'da bir dağ köyünde yoksulluk içinde yaşar. Babası, kızını tanımadıkları bir aileye gelin olarak verir. Karşılığında bir para alarak, kızının daha kötü bir hayatı olamaz diye düşünerek... Fidan’ı almaya gelen aile, ülkenin bir diğer ucunda, Ege’de yaşamaktadır ve geldiklerinde damat yanlarında değildir. Fidan hayatında ilk kez uzun bir yolculuğa çıkar. O yolculuğun sonunda kocası olacak adamla tanışır. Salih, zeka geriliği olan bir çocuktur. Fiziken 35 yaşında olsa da, gerçek yaşı Fidan'dan da küçüktür... Kadına şiddetin, zulmün, tacizin, tecavüzün, cinayetin bitmediği, aksine daha da arttığı günümüzde tüm canlılığıyla hayatın içinden bir hikaye ‘Yarım’. Bir kız çocuğunun, ‘kadın’ olarak satıldığı, alındığı ve bütün bunların sözde ‘iyi niyetle’ yapıldığı bir dünyanın içinde ve çok yakınımızda. Yarım bir kadınla yarım bir adamın, yarım, sakat bir evlilik macerası. İki çocuğun kendilerine bilinçsizce giydirilen karı-koca rollerini oynama çabası. Filmi benzerlerinden ayıran en önemli özelliği ise derdini anlatmak için özellikle izleyicinin duygusal zaaflarını sömürmek yerine gerçekçi şekilde hatta zaman zaman gülümseterek bir vicdan muhasebesi yaratıyor olması.
Bu sayfada yeralan verilerin tamamı özgün içeriktir. Antrakt Sinema’dan izin almadan tamamı ya da parçası kopyalanamaz, kullanılamaz.
Yapım Yılı : 2015
Tarz * : Drama
Süre : 105 dakika
Ülke : Türkiye
Yerli/Yabancı : Yerli
Yönetim : Çağıl Nurhak Aydoğdu
Senaryo : Özge Aras, Çağıl Nurhak Aydoğdu.
Müzik : Serhat Ersöz
Görüntü Yönetimi : Önder Şengül
Kurgu : Erol Adilçe
Sanat Yönetimi : Ali Şahin
Oyuncular : Eca Tatay, Serhat Yiğit, Recep Yener, Hülya Böceklioğlu.
Yapımcı Firma : Rüzgar Film
Dağıtımcı Firma : TME
Sınıflandırma : 7A
Editör : (6/10)
IMDB Linki :

« Önceki Film  | Sonraki Film »

* Filmlerin tür bilgileri ülkesel ve bölgesel olarak tutarsızlıklar göstermektedir. Bu yüzden sayfalarımızda filmlerin tür bilgisine yer verirken en köklü ve güvenilir kaynak olan, dünyanın ilk olarak takip ettiği IMDB (International Movie Database)'yi kaynak olarak almaktayız. Bu alanlarda kullanılan İngilizce sözcükler tam karşılıkları olmamakla beraber şu anlama gelmektedir: Action-Aksiyon, Adventure-Macera, Animation-Animasyon, Biography-Biyografi, Cartoon-Çizgi Film, Comedy-Komedi, Crime-Suç/Polisiye, Drama-Dram, Documentary-Belgesel, Erotic-Erotik, Fantasy-Fantazi/Hayali/Ütopik, History-Tarihi, Horror-Korku, Music-Müzik, Musical-Müzikal, Mystery-Gizem, Porn-Porno, Romance-Aşk, Sex-Seks, Sci-Fi-Bilim Kurgu, Sport-Spor, Thriller-Gerilim, War-Savaş
** Sayfalarımızda görüntülenen filmlerin teknik bilgileri, fotoğraflar ve konuları bu filmlerin Türkiye temsilcilerinin ya da sahiplerinin açıkladığı verilerdir. Filmlerin açıklama ve tanıtım metinleri değiştirilmeden yayımlanmaktadır. Bütün bilgiler ve görseller firmalardan temin edilmektedir. Filmlerin orijinal isimlerinin yayımında ise en köklü ve güvenilir kaynak olan, dünyanın ilk olarak takip ettiği IMDB (International Movie Database)'yi kaynak olarak almaktayız.
Haftanın Yeni Filmleri | Arşiv Ana Sayfasına Dön

Ana Sayfa | Film Arşivi | Gelecek Program | Haberler | Gişe Raporu | Köşe Yazıları

Mesafeli Satış Sözleşmesi | Teslimat ve İade Şartları | Gizlilik Politikası

© Antrakt Sinema Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır