25.10.2013 12:10

Tasarımcılar da unutulmadı

Bir filmin kendisi ya da oyuncuları kadar tanıtımı yapılırken kullanılan tasarımları da önemli ölçüde etki eden öğelerden biridir. Her yıl afiş, ilan, tanıtım ve asıl fragman gibi dallarda dijital ve basılı olarak ortaya çıkartılan eserlerin ödüllendirildiği Key Art Awards bu yıl da sahiplerini buldu.

 

Oğuz Albayrak

Bu yıl gümüş kategorisinde teaser poster kategorisinin galibi Anchorman sersinin ikinci filmi Anchorman 2: The Legend Contiunes (BLT Communications, LLC) oldu. Festival posteri kategorisinde Comic-Con’da kullanılan afişi ile Godzilla (Phantom City Creative) ipi göğüsleyen film oldu. Bronz kategorinin galipleri ise teaser poster dalında Argo (AV Squad/Blood & Chocolate) ile geçen yılın OSCAR’ları başta olmak üzere yıl içinde dağıtılan hemen tüm ödüllerde Daniel Day Lewis’e en iyi erkek oyuncu ödülünü getiren Lincoln (Walt Disney Studios) ise en iyi afiş ödülünün sahibi oldu. Koray Doyran’ın The Master filmi için tasarladığı afiş ise aday olmakla yetinse de Türkiye’deki tasarımcıların vizyonunun sinemanın merkezindekilerinden aşağı kalır yanı olmadığı göstermiş oldu.

« Önceki Haberi Oku  | Sonraki Haberi Oku »

 

* Bu sayfada yeralan haber Antrakt Sinema Haber Ajansı tarafından yayınlanmıştır. İçerik tamamen özgündür. İzinsiz kopyalanamaz.

Ana Sayfa | Film Arşivi | Gelecek Program | Haberler | Gişe Raporu | Köşe Yazıları

Mesafeli Satış Sözleşmesi | Teslimat ve İade Şartları | Gizlilik Politikası

© Antrakt Sinema Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır