Elif Dağdeviren

13.11.2014 13:11

Türkiye sineması, 'Dünya Akademik Buluşmaları'

Sinemanın dünyadaki en güçlü tanıtım, etki ve buluşturma araçlarından biri olduğu gerçeğinden yola çıkılarak Elif Dağdeviren’in direktörlüğünde bu yıl hayata geçen “Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları”nın (TSDAB) ilki 19-23 Kasım tarihleri arasında Moskova’da düzenleniyor. 

Akademik Buluşmalar ile Türkiye sinemanın sanatsal, sektörel ve akademik yönünün güçlendirmesi, dünya akademi literatürüne girerek kalıcı hale gelmesi ve orta vadede sinema temelli bir Think Tank oluşturulması hedefleniyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen proje, İstanbul Üniversitesi- İletişim Fakültesi ve All-Russian State University of Cinematography (VGIK) arasındaki işbirliği ile EDGE Yapım tarafından gerçekleşiyor.

“Akademik Buluşmalar” çerçevesinde Türkiye sinemasından seçilen üç film, Moskova’da düzenlenen “VGIK 34. Uluslararası Öğrenci Festivali” kapsamında halka açık ve ücretsiz olarak gösterilecek. Ayrıca seçilen filmlerin yapımcı, yönetmen ve oyuncuları VGIK akademisyenleri, öğrencileri ve sektör çalışanları ile buluşacak.

Proje için Türkiye sinemasını birbirinden farklı türlerde temsil etmek üzere “Bir Zamanlar Anadolu’da”, aynı zamanda Rusya permier’ini yapacak olan “Kuzu” ve “Patron Mutlu Son İstiyor” filmleri ile birlikte Yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, Yönetmen Kutluğ Ataman ve oyuncu Ezgi Mola da Moskova’da olacak. 

Türkiye Sinemasının Geleceği Şekilleniyor
Akademik buluşmaların, her yıl farklı ülkelerle işbirliği içinde düzenlenmesi planlanırken İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi başta olmak üzere ülkemizin ve dünyanın köklü devlet üniversiteleriyle karşılıklı programlar, projeler geliştirilmesi, akademik ve sektörel sinerjilerin ortaya çıkması ve buradan sinema bazlı bir Think Tank oluşturulması amaçlanıyor.

Sinemamızın geleceğini şekillendiren çalışmaların altyapısını oluşturmasının yanı sıra uluslararası önemli film yapımcılarına Türkiye’nin doğal platolarının tanıtımı yapılırken, Türkiye’de film çekmeleri konusunda rehberlik de edilecek.

Bu çerçevede; Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları’nın (TSDAB) birincisi, ülkemiz sinemasını yakından takip eden Türk cumhuriyetler üzerinde güçlü etkisi olan Rusya sineması ile bir araya gelmek üzere Moskova’da başlıyor. Düzenli olarak gerçekleşecek buluşmaların ikincisinin, 2015 yılında İspanya ve Çin’de organize edilmesi yönünde girişimler de sürüyor.

« Önceki Haberi Oku  | Sonraki Haberi Oku »

 

* Bu sayfada yeralan haber Antrakt Sinema Haber Ajansı tarafından yayınlanmıştır. İçerik tamamen özgündür. İzinsiz kopyalanamaz.

Ana Sayfa | Film Arşivi | Gelecek Program | Haberler | Gişe Raporu | Köşe Yazıları

Mesafeli Satış Sözleşmesi | Teslimat ve İade Şartları | Gizlilik Politikası

© Antrakt Sinema Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır