Deniz Gönenç Sümer

26.08.2010 17:08

Genç oyuncu Deniz Gönenç Sümer’i kaybettik

"Gökten Üç Elma Düştü" isimli filmde Bennu Yıldırımlar, İsmail Hacıoğlu ve Köksal Engür ile başrolleri paylaşan tiyatro sanatçısı yirmi altı yaşındaki Deniz Gönenç Sümer 24 ağustos günü yaşamını yitirdi. Milyonda bir virüsün yol açtığı hastalığa yakalanan oyuncu uzun süredir hastalıkla mücadele ediyordu. Genç oyuncuya, yaşasaydı sağlığına kavuşması için bu hafta abisinden alınan ilik nakledilecekti. Deniz Gönenç Sümer, üç ay önce yüksek ateş şikâyetiyle Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorlar Sümer’e bir virüsün (Epstein-Barr) yol açtığı ‘Sekonder Hemafagositoz’ tanısını koydu. Milyonda bir görülen bu rahatsızlık Sümer’in kan değerlerini düşürüyor, vücut direncini azaltıyordu. Bu virüsü yenebilmek için yedi haftadır kemoterapi tedavisi gören Sümer’in tek kurtuluşu ise ilik nakliydi. Uygun ilik ağabeyi Çağdaş’da çıktı. Ancak ameliyat olması için kan değerlerinin normal seviyeye dönmesi gerekiyordu.

1984 yılında Ankara’da doğan sanatçı 2006 yılında Bilkent Üniversitesi MSSF Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. 2009 yılında Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Programı’nda yüksek lisansını tamamlayan Deniz Gönenç Sümer, Raşit Çelikezer’in yönettiği Gökten 3 Elma Düştü ve Alper Çağlar’ın yönettiği Büşra adlı sinema filmlerinde rol aldı. Sümer’in naaşı bugün, Ankara Kocatepe Camii’nde kılınan öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.
 

« Önceki Haberi Oku  | Sonraki Haberi Oku »

 

* Bu sayfada yeralan haber Antrakt Sinema Haber Ajansı tarafından yayınlanmıştır. İçerik tamamen özgündür. İzinsiz kopyalanamaz.

Ana Sayfa | Film Arşivi | Gelecek Program | Haberler | Gişe Raporu | Köşe Yazıları

Mesafeli Satış Sözleşmesi | Teslimat ve İade Şartları | Gizlilik Politikası

© Antrakt Sinema Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır