Be Omid e Didar filminden bir sahne...

22.05.2011 12:05

Cannes'da ilk ödüller

Bu akşam büyük ödüllerin açıklanacağı 64. Uluslararası Cannes Film Festivali'nin ilk ödülleri açıklandı. Un Certain Regard (Belirli Bir Bakış) bölümünün Emir Kusturica başkanlığında, Elodie Bouchez, Peter Bradshaw, Geoffrey Gilmore ve Daniela Michel'den oluşan jürisi Kim Ku Duk'un Arirang ve Andreas Dresen'in Halt Auf Freier Strecke adlı filmlerine en iyi film ödülünü paylaştırarak verdi. Yirmi bir filmin yarıştığı bu bölümde jüri Andrey Zvyagintsev'in Elena isimli filmine de bir özel ödül verdi. Bölümün en iyi yönetmen ödülü ise Be Omid e Didar isimli filmiyle Mohammad Rasoulof seçildi. Ödülü yönetmenin eşi aldı ve duygusal bir teşekkür konuşması yaptı.

On altı filmin gösterildiği Cinefondation bölümünde ise birinci Doroteya Droumeva'nın Der Brief, ikinci Kamal Lazraq'ın Drari ve üçüncü de Son Tae Gyum'un Ya Gan Bi Hang isimli filmleri oldu. Bölümün jürisi Michel Gondry başkanlığında Julie Gayet, Jessica Hausner, Corneliu Porumboiu ve Joao Pedro Rodrigues'den oluşuyordu.

Festivalin ana yarışma bölümünde ise Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da isimli filmi de var. Ceylan'ın en son tamamladığı filmi 21.05.2011 Cumartesi günü galasını yaparak ödül törenini beklemey başladı. 11 Mayıs 2011'de başlayan festival 22 Mayıs 2011'de sona erecek. Festivalin ana yarışma bölümünün jüri başkanlığını Robert De Niro yapıyor.

« Önceki Haberi Oku  | Sonraki Haberi Oku »

 

* Bu sayfada yeralan haber Antrakt Sinema Haber Ajansı tarafından yayınlanmıştır. İçerik tamamen özgündür. İzinsiz kopyalanamaz.

Ana Sayfa | Film Arşivi | Gelecek Program | Haberler | Gişe Raporu | Köşe Yazıları

Mesafeli Satış Sözleşmesi | Teslimat ve İade Şartları | Gizlilik Politikası

© Antrakt Sinema Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır