Bu sayfada yeralan verilerin tamamı özgün içeriktir. Antrakt Sinema’dan izin almadan tamamı ya da parçası kopyalanamaz, kullanılamaz.

 

VİZYON: 19 Nisan haftasının yeni filmleri

Deniz Yavuz Yazıları

Türkiye sinemalarında 1 Mart 2013 Cuma gününden bu yana her hafta altı ve üzeri miktarda yeni sinema filmi gösterime girdi. Bu hafta, 19 – 25 Nisan 2013 vizyon haftasında da yedi yeni film sinemalarda olacak.

2013 yılının bu on altı vizyon haftasında da iki Türkiye yapımı uzun metrajlı sinema filmi gümüşperdeye konuk oluyor. On altı vizyon haftasının tamamında bir ya da bir den çok Türkiye yapımının gösterime girdiği 2013 yılının 19 Nisan 2013 ‘yerli’ misafirleri Elif Alpgezmen’in ilk yönetmenlik denemesi olan Yabancı ile Selma Köksal’ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği Bahar İsyancıdır. Yabancı Alpgezmen’in ilk filmi, Bahar İsyancıdır ise Köksal’ın Fikret Bey adlı filminden sonraki ikinci yönetmenlik denemesi. Bahar İsyancıdır düşük bütçeli, bağımsız bir film. Sadece bir kopya ile Beyoğlu Atlas Sineması’nda gösterimde olacak. Filmin oyuncuları arasında Mahir Günşıray, Volga Sorgu ve Yıldıray Şahinler bulunuyor. 2012 yılında gerçekleştirilen Altın Koza Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümünde boy gösteren Yabancı ise Tiglon dağıtımıyla ilk gösterim haftasında İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplam on altı sinemada vizyonda izleyicisiyle buluşacak.

Haftanın, ilk olarak çocuk izleyicileri hedefleyen tek yeni filmi Cesur Balık 2. 2006 yapımı Shark Bait’in devamı olan The Reef 2: High Tide Türkiye çapında 158 sinema salonunda izleyicisiyle buluşacak. WonderWorld Studios ve Animation Picture Company ortak yapımı olan filmi Türkiye’ye Fida Film ithal ederken Tiglon ise sinema programlamasını gerçekleştiriyor. 19 Nisan 2013 haftası Cesur Balık 2’nin yanı sıra ilk kez 2004 yılında Türkiye’de vizyona çıkan ve çok beğenilen Kayıp Balık Nemo’nun da 3D versiyonunu UIP Türkiye dağıtımıyla sinemaseverlere sunuyor. Yüz elliyi geçen kopyasıyla Türkiye’nin genelinde izlenebilecek Kayıp Balık Nemo Türkçe dublajlı olarak bir kez daha sinemalarda olacak. Finding Nemo – Kayıp Balık Nemo’nun devam filminin çekimlerine ise bugünlerde başlandı.

İki Türkiye yapımının ve bir yeni animasyonun dışında kalan dört yeni vizyon filmi macera ve korku sevenlerin ilgisine sunuluyor. Dördü de Amerika Birleşik Devletleri yapımı olan filmler oyuncu kadroları ve vizyona çıktıkları ülkelerdeki bilet satış sayıları açısından oldukça iddialı. ‘Aksiyon’ ve ‘suç’ tarzındaki Suç Ortağı – Stolen adlı Simon West yönetiminde çekilen film Duka Film tarafından elliden fazla sinema salonunda vizyonda. Filmde Nicolas Cage var. ‘İzleyeceğiniz en korkunç film’ iddiasıyla Warner Bros. Türkiye tarafından vizyona çıkarılan 2013 yapımı doksan dakikalık Evil Dead ise Kötü Ruh adıyla gösterime girecek. Film District, Ghost House Pictures, TriStar Pictures yapımı olan film elli sekiz sinema salonunda izlenebilecek. Dünya’da ilk kez 4 Nisan 2013 tarihinde Rusya’da gösterime giren Evil Dead bu ülkede oldukça yüksek bir hasılat yaptı. Korku ve gerilim sevenler Teksas Katliamı 3D ile de bu hafta buluşabilecek. John Luessenshop’un yönettiği filmi dileyen 3D seçeneğiyle de izleyebilecek. Bu hafta Teksas Katliamı 3D’nin yanı sıra iki yeni film daha vizyona çıkaran Tiglon bu filmi de Fida Film ithalatıyla sinemalara programlıyor. 2013 yapımı ve doksan iki dakika olan Teksas Katliamı 3D dünyada ilk kez Hırvatistan’da gösterime girmişti. Türkiye ‘de televizyon dizisi ve sinema filmi yapımcılığı alanlarında oldukça aktif olan TMC Film’in ithal ettiği ve Arnold Schwarzenegger’in başrolünde olduğu The Last Stand bahsedeceğimiz son yabancı yeni vizyon filmi. Geçit Yok Türkçe ismiyle yetmişin üzerinde sinemada UIP Türkiye dağıtımıyla arzı endam edecek.

Türkiye’de faaliyetini sürdüren 500’ü aşkın sinema kompleksinde bulunan iki binden fazla perde bu hafta doksan bir adet  farklı uzun metrajlı sinema filmi izleyiciyle buluşacak. Bunlardan otuzu Türkiye yapımı iken altmış bir tanesi de yabancı menşeili filmlerden oluşuyor. 825 sinema perdesinde Türkiye yapımları gösterilirken bin beş yüzden fazla salonda yabancı filmler izlenebilecek.

Türkiye’de ilk kez 23 Ocak 2004’te UIP Türkiye tarafından vizyona çıkarılan ‘Finding Nemo – Kayıp Balık Nemo’ 19 Nisan 2013 tarihinden itibaren 3D olarak sinemalarda izlenebilecek. Yüz elli yedi sinema salonunda önceki gibi bu kez de UIP Türkiye tarafından sinemalara programlanan ‘Kayıp Balık Nemo’ Türkçe seslendirmeyle vizyonuna 3D özelliğiyle devam edecek. Filme vizyona çıktığı ilk haftasında 131.547 adet bilet satışı gerçekleşmişti. 2004 yılından bu yana yüzden fazla hafta gösterimde kalan filme 450 bine yakın sinema bileti satılmıştı. Sınıflandırma kurulunca 7A (Yedi yaşındaki ve yedi yaşından küçük izleyicilerin aileleri gözetiminde gitmesi) işaretiyle sınıflandırılan filmin ikincisinin de çekimleri başladı.

Ana Sayfa | Film Arşivi | Gelecek Program | Haberler | Gişe Raporu | Köşe Yazıları

Mesafeli Satış Sözleşmesi | Teslimat ve İade Şartları | Gizlilik Politikası

© Antrakt Sinema Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır