Bu sayfada yeralan verilerin tamamı özgün içeriktir. Antrakt Sinema’dan izin almadan tamamı ya da parçası kopyalanamaz, kullanılamaz.

 

Büyük kutlama

Neslihan Dengiz Yazıları

‘High Society’ adlı filmde, büyük kutlamalar, partiler düzenleniyor, Monaco Prensesi Grace Kelly, eski eşi Bing Crosby’nin dönüşünü bekliyordu… Grace Kelly, geçmişi hatırlıyor, balayı geçirdikleri teknede yaşadıkları anları unutamıyordu… Grace Kelly’nin büyük kutlaması dergilere de konu olmuştu, Frank Sinatra, hızla büyük kutlamanın öyküsünü yazacak, düğünü detaylı bir biçimde anlatacak, ‘Who wants to be a millionaire’ adlı şarkıyı söylerken, çek defterini çıkartacaktı. Küçük bir çocuk, Bing Crosby’nin dönüşü için şarkı söyleyecekti… Louis Armstrong da gelmişti, trompetini çalarken, genç çiftin birbirlerine kavuşmalarına çalışıyordu, evlere ziyaretler yapılıyor, evli çiftin oturacağı eve gidiliyordu… Bu arada, yapılan masraflar gitgide kabarıyor, büyük kutlama merakla bekleniyordu. Bing Crosby, eve dönüşü için bir caz orkestrası çağırmıştı, Louis Armstrong da bu orkestrada trompet çalıyordu, bir kokteyl partide, caz orkestrası gecenin havaifişekli hediyelerini dağıtacaktı. Monaco prensesi Grace Kelly, kokteyl gecesi havuza girecek, sırılsıklam sarhoş olacaktı. Frank Sinatra, Bing Crosby’le baş başa bir konuşma gerçekleştirecek, maddi, ekonomik konulardan söz edilecekti, büyük kutlamanın gerçekleşmesi üzerine tartışmalar büyüyordu… Bing Crosby’nin dönüşü için hazırlanan Grace Kelly, sonunda mutluluğa kavuşacaktı, ama önce ekonomik konuların çözülmesi gerekiyordu… Güzel bir günde, büyük kutlamanın gerçekleşeceği açıklık kazanıyor, Bing Cosby, Grace Kelly’i de yanına alarak misafirlere açıklamalar yapıyordu, böylece büyük kutlama gerçekleşiyordu, Monaco prensesi Grace Kelly, Bing Crosby’e kavuşmuştu…

‘High Society’ - ‘Yüksek Sosyete’. Oyuncular: Grace Kelly, Bing Crosby, Frank Sinatra. Yönetmen: Charles Walters, 1956, A.B.D.

Ana Sayfa | Film Arşivi | Gelecek Program | Haberler | Gişe Raporu | Köşe Yazıları

Mesafeli Satış Sözleşmesi | Teslimat ve İade Şartları | Gizlilik Politikası

© Antrakt Sinema Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır