07.07.2020 01:07

CJ CGV'nin hedefi ikinci yarıda kar

CJ CGV, vizyona çıkartacağı yeni filmle yılın ikinci yarısında kar etmeyi hedefliyor

Tutku Üstüner - Antrakt

Güney Kore’nin Tüketici Gazetesi muhabiri Park In-Cheol’a konuşan CJ CGV Ceo’su Byung-HwanChoi, bu yılın ilk yarısında Covid-19 nedeniyle şirket tarihindeki ilk faliyet zararını kaydetmesine rağmen yılın ikinci yarısında vizyona çıkartacakları yeni filmle dipten çıkacaklarını belirtti.

Güney Kore’de normalleşme sürecinde kuralların da hafiflemesiyle filmler ardı ardına vizyondaki yerini almaya başladı. Bilet satış adedinin yılın ikinci yarısında artması bekleniyor.

Finans kurumu FnGuide’a göre, ikinci çeyrekte yaşanan 69,3 milyar wonluk faliyet kayıplarıyla CJ CGV’nin gelecek iki çeyrekte birinci çeyreği takip ederek kayıp yaşaması olağan bir durum.

Hana Finansal Yönetim Araştırma Enstitüsü’nün geçtiğimiz mayıs ayında yayınladığı “Covid19 Nedeniyle Değişen Tüketici Davranışları” araştırmasına göre, sinema sektörü seyahat acentaları ve tema parkları ile birlikte en çok hasar gören sektörlerden biri oldu.Yeni filmlerin gösterim tarihlerinin ertelenmesi ve eskilerin gösterimine devam edilmesiyle izleyici sayısı düştü ve sonuç olarak CJ CGV yılın ilk çeyreğinde tarihindeki ilk kaybı yaşadı. Virüsün yayılmasını engellemek üzere gerçekleştirilen kapanmalar yüzünden hem yerli hem de yabancı film hasılatları düştü ve yüksek sabit gider yükü, giderleri azaltmaya çalışırken sert, olumsuz etkilere sebep oldu.

Bu durumun ikinci çeyrekte de devam etmesi bekleniyor. Kore Film Komisyonu’nun açıklamasına göre, satışlar bir önceki yıla oranla önce %67 sonra %88 sonra da %97 olmak üzere üç aylık dönemde, mart mayıs arası, düştü. İşletmelerin çoğu hala kapalı durumda.

EBEST Yatırım ve Güvenlik araştırmacısı Kim Hyun-Yong’a göre, CJ CGV’nin satışları ikinci çeyrek tahminlerinin altında kalacak.

Ancak ikinci yarı yıl için umut var. Umutlanmanın sebebi ise yılın ikinci yarısında seyirciyi sinemaya çekecek filmlerin vizyona girecek olması. 24 Haziran 2020’de vizyona çıkan Yoo Ah-in ve Park Shin-hye’nin başrollerini paylaştığı  #Hayattayım (I Am Alive) filmi gösterime girdikten sonraki beş gün içinde bir milyon seyirciye ulaşarak başarı emareleri gösterdi. Yapım, Covid-19’un yayılmasından bu yana bir milyon seyirciyi sinemaya çekmeyi başaran ilk film.

Kore Sinema Komisyonu, sinema ve film endüstrisini canlandırmak için geçtiğimiz ayın dördünden bu yana “Sinemada Yeniden Bahar” kampanyasını başlattı. Bu kampanya ile 1,3 milyon indirimli sinema bileti satıldı ve ‘TheIntruder’ ile ‘Confession’ filmlerinin arka arkaya vizyonda olduğu son üç haftada 2,1 milyondan fazla izleyiciyi sinema salonlarında ağırlandı. Bu gelişmeler ışığında, kurul indirimli sinema bileti kampanyasını bir hafta daha uzatma kararı aldı.

Büyük gişe beklentili filmler, sinemanın tavan yapacağı sezon olan temmuz ve ağustos aylarında vizyona girecek. ‘Train to Busan’ filmi serisinin 15 Temmuz 2020’de vizyona çıkması planlandı. Ayrıca Christopher Nolan filmi ‘Tenet’de hazırlık aşamasında. Disney filmlerinden ‘Mulan’, ‘Save Me from the Evil’ ve ‘Steel Rain 2’ de ağustos ayı boyunca gösterimde olacak.

Shin young Securities'den araştırmacı Shin Soo-yeon, "Sinemalarda enfeksiyon riskinin nispeten düşük olduğu düşünüldüğünde, ana değişken (performans) açılış filminin hangisi olacağını belirlemek olacak" dedi.

« Önceki Haberi Oku  | Sonraki Haberi Oku »

 

* Bu sayfada yeralan haber Antrakt Sinema Haber Ajansı tarafından yayınlanmıştır. İçerik tamamen özgündür. İzinsiz kopyalanamaz.

Ana Sayfa | Film Arşivi | Gelecek Program | Haberler | Gişe Raporu | Köşe Yazıları

Mesafeli Satış Sözleşmesi | Teslimat ve İade Şartları | Gizlilik Politikası

© Antrakt Sinema Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır