Haftanın Yeni Filmleri 17.06.2022  (Dünyadaki ilk ticari vizyonu: 03.12.2021 - Meksika)

» Sinemalar ve Seanslar
 

Ferit Karahan
 

 

Okul Tıraşı
Okul Tıraşı
Brother's Keeper

Ferit Karahan’ın ikinci uzun metraj filmi “Okul Tıraşı”, baskı ve disiplinin yoğun olduğu bir yatılı okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan; fakat okulun bürokrasisini, idarenin vurdumduymazlığını ve zor coğrafi koşulları aşmak zorunda olan Yusuf’un dokunaklı hikâyesini beyazperdeye taşıyor. Şehirden tamamen izole, baskı ve disiplinle yönetilen bir yatılı erkek okulunda okuyan Yusuf, esrarengiz bir şekilde hastalanan ve durumu her an daha da kötüye giden arkadaşını hastaneye ulaştırmak istemektedir. Başlangıçta okul bürokrasi yüzünden hastaneye götürülmeyen Memo, sonrasında istense de karın, yolları kapatmasından dolayı bir türlü hastaneye ulaştırılamaz. Yolların açılmasını bekleyen öğretmenler ve öğrenciler, bu işten yakalarını sıyırmaya çalışırken, acımasız hesaplaşmalar ve sakladıkları sırlar da gün yüzüne çıkar.
Set over the course of a tense day at an isolated boarding school, this moral drama follows a boy's desperate fight to save his sick friend in the face of a rigid bureaucracy.

 

Bu sayfada yeralan verilerin tamamı özgün içeriktir. Antrakt Sinema’dan izin almadan tamamı ya da parçası kopyalanamaz, kullanılamaz.
Yapım Yılı : 2020
Tarz * : Drama
Süre : 84 dakika
Ülke : Türkiye Romanya
Yerli/Yabancı : Yerli
Yönetim : Ferit Karahan
Senaryo : Ferit Karahan
Müzik :
Görüntü Yönetimi : Türksoy Gölbeyi
Kurgu : Sercan Sezgin, Hayedeh Safiyari.
Sanat Yönetimi : Serkan Döğücü
Oyuncular : Ekin Koç, Mahir İpek, Cansu Fırıncı, Melih Selçuk, Samet Yıldız, Nurullah Alaca, Mert Hazır, Mustafa Hallı, Münir Can Cindoruk, Ümit Bayram, Dilan Parlak, Ferit Karahan, Nedim Salman, Sıddık Salaz, Ertan Gül, Hamdullah Arvas.
Yapımcı Firma : Asteros Film (Kanat Doğramacı)
Dağıtımcı Firma : CGVMars
Sınıflandırma : 16+
Editör : (5/10)
IMDB Linki :

« Önceki Film  | Sonraki Film »

* Filmlerin tür bilgileri ülkesel ve bölgesel olarak tutarsızlıklar göstermektedir. Bu yüzden sayfalarımızda filmlerin tür bilgisine yer verirken en köklü ve güvenilir kaynak olan, dünyanın ilk olarak takip ettiği IMDB (International Movie Database)'yi kaynak olarak almaktayız. Bu alanlarda kullanılan İngilizce sözcükler tam karşılıkları olmamakla beraber şu anlama gelmektedir: Action-Aksiyon, Adventure-Macera, Animation-Animasyon, Biography-Biyografi, Cartoon-Çizgi Film, Comedy-Komedi, Crime-Suç/Polisiye, Drama-Dram, Documentary-Belgesel, Erotic-Erotik, Fantasy-Fantazi/Hayali/Ütopik, History-Tarihi, Horror-Korku, Music-Müzik, Musical-Müzikal, Mystery-Gizem, Porn-Porno, Romance-Aşk, Sex-Seks, Sci-Fi-Bilim Kurgu, Sport-Spor, Thriller-Gerilim, War-Savaş
** Sayfalarımızda görüntülenen filmlerin teknik bilgileri, fotoğraflar ve konuları bu filmlerin Türkiye temsilcilerinin ya da sahiplerinin açıkladığı verilerdir. Filmlerin açıklama ve tanıtım metinleri değiştirilmeden yayımlanmaktadır. Bütün bilgiler ve görseller firmalardan temin edilmektedir. Filmlerin orijinal isimlerinin yayımında ise en köklü ve güvenilir kaynak olan, dünyanın ilk olarak takip ettiği IMDB (International Movie Database)'yi kaynak olarak almaktayız.
Haftanın Yeni Filmleri | Arşiv Ana Sayfasına Dön

Ana Sayfa | Film Arşivi | Gelecek Program | Haberler | Gişe Raporu | Köşe Yazıları

Mesafeli Satış Sözleşmesi | Teslimat ve İade Şartları | Gizlilik Politikası

© Antrakt Sinema Gazetesi | Tüm Hakları Saklıdır